Έρευνα & Άποψη
Επικοινωνία

Ο CEO της KRS στο podcast του ΒR Greece "Business Talks"

3/5/2022

Την πρώτη συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε πριν από λίγες μέρες ο CEO της KRS σε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά podcast της Ελλάδας, στο Business Talks του Business Review Greece.

Όντας ένας από τους πιο καινοτόμους στον κλάδο της Λογιστικής, ο κύριος Ράικος μίλησε για τον τρόπο που κατάφερε μέσα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας να δημιουργήσει mobile apps και φυσικά, τον Παρασκευά Φορολογά, αλλά και για το πως η εταιρία του καταφέρνει και εφαρμόζει από την 1/1/2022 την εξάωρη εργασία με μισθό 8ώρου.

Το θέμα της 6ωρης εργασίας ήταν κάτι που απασχολούσε τον κύριο Ράικο τα τελευταία 3 χρόνια και μετά από πολλές αλλαγές και δοκιμές κατάφερε να στις αρχές του έτους να την εφαρμόσει. Όταν αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει, πολλές εφημερίδες και άρθρα έγραψαν για αυτό το νέο αυτό μοντέλο, ενδεικτικά kathimerini.gr και startupper.gr. Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν θα ήταν εφικτά αν η KRS δεν είχε κάνει αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό που όλοι ακούμε, τρία χρόνια πριν. Αυτός είναι ένας παράγοντας που αγνοούν όσοι έσπευσαν να κατακρίνουν και να αμφισβητήσουν το φιλόδοξο αυτό όραμα καθώς ο κλάδος της λογιστικής είναι παραδοσιακά συντηρητικός. Η KRS εφαρμόζει συστήματα και καινοτομίες που επιτρέπουν στους εργαζόμενους της να εξοικονομούν περίπου το 30% του χρόνου εργασίας και έτσι να γίνονται πιο αποδοτικοί σε λιγότερο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι βέβαια και ο λόγος που οι εργαζόμενοι, παρά την συνεχή ανάπτυξη του πελατολογίου καταφέρνουν να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις του.

Εκτός των άλλων, ο κύριος Ράικος στην συνέντευξή του μίλησε και γενικότερα για τον κλάδο της λογιστικής και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι λογιστές, καθώς επίσης και για την αναγκαία ύπαρξη των soft skills στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Τέλος, δίνεται έμφαση στην αξία της κοινωνικής προσφοράς των επιχειρήσεων αλλά και στην πολύ σημαντική εκπαίδευση των εργαζομένων κάτι που εφαρμόζει η KRS καθημερινά.

Μπορείτε να δείτε το podcst εδώ